Legtöbbször a száraz haj érdes és érintése szalmaszerű. Az ilyen hajat nehéz fésülni, és nincs fénye sem. A normál hajat faggyúréteg védi, s ennek a rétegnek a hiánya a száraz hajat vékonnyá és porózussá teheti. Ezek a kis hibák pedig megengedik, hogy a kelleténél több víz szökjön meg a haj belsejéből, és így a haj ki is szárad.

A hajfestékek, hajszárítók és a klóros uszodavíz is okozhat hajszárazságot, de a gyenge, erőtlen haj kialakulása a pajzsmirigy elégtelen működésére is utalhat.

Sok oka van, ha száraz a hajunk. Lehet, hogy a fejbőre túl száraz és nem termel elég faggyút. Lehet, hogy genetikai okok vannak a háttérben. Sokszor azonban saját magunk vagyunk az okai a száraz hajnak, mert hajápolási és hajformázási szokásaink nem megfelelőek, és felforgatják a haj természetes egyensúlyát. A hajfestés és a szélsőséges formázás durva hatásokkal járhat a fejbőrre és a hajfelszínre nézve, és bizony száraz hajhoz vezethetnek.

 

Az aromaterápia receptje szerint elkészített hajápolók előnyösen befolyásolják a haj és a fejbőr állapotát, mert serkentik a vérkeringést, csillogóbbá és fényesebbé teszik a hajat, egyúttal megteremtik a fejbőr zsíranyagcseréjének egyensúlyát.

A hajkondícionálásról:

A kondicionáló kezelések erősítik és hidratálják a hajat, kiegészítik a hajöblítés savasító hatását. A kezelés természetétől függően a kondicionálókat a hajmosás előtt, de az után is lehet alkalmazni. A hajmosás után alkalmazott hajkondicionálókat kiöblítjük a hajból, de maradhat is a hajon. Általában minél hosszabb ideig hagyjuk a hajon a kondicionálót, hatása annál erőteljesebb.

Hajkondícionáló recept száraz hajra

Hetente egyszer masszírozza meg a fejbőrét és kenje át az egész haját. 30-45 percig hagyja rajta, aztán mossa meg.

  • 30ml jojoba
  • 4 csepp cédrus
  • 4 csepp muskotályzsálya
  • 2 csepp levendula

Vásárolj be pár kattintással a recepthez! 😉

 

Leave a Reply